Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Съжалявам, че загубих първата позиция за толкова малко

Ботас: Съжалявам, че загубих първата позиция за толкова малко

1163
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Спас Генев

Валтери Ботас съжалява, че е изпуснал първата позиция на старта за Гран при на Унгария за толкова малка разлика. Финландецът изостана от Макс Верстапен само с 18 хилядни при последните опити в Q3.

Постижението му обаче може да се счита за отлично с оглед на това, че той изпусна цялата първа тренировка вчера заради проблем с двигателя. Той беше сменен за втората сесия, в която заради дъжда обаче Валтери направи само 3 обиколки на суха писта.

„Уикендът досега не е сред най-лесните за мен, тъй като бях много малко на писта вчера, обясни Ботас. – Тазсутрешната тренировка бе особено важна. Нямахме някакви сериозни проблеми в нея и започнах да влизам в ритъм. Жалко, че изпуснахме полпозишъна за толкова малка разлика.

Щях да съм далеч по-щастлив, ако го бях спечелил. Ситуацията обаче зависи от пистата и обстоятелствата. Ред Бул постигна най-голям напредък и намали разликата. Ние трябва да работим по-упорито заедно, като отбор. Убеден съм, че и Ферари не си почиват.“

Другият пилот на Сребърните стрели Люис Хамилтън остана 3-и. Британецът бе с близо 0.2 сек по-бавен от съотборника си.

Той не знаеше защо е загубил скорост в квалификацията, като в 3-ата тренировка беше най-бърз.

„Първо, поздравления за Макс за първия му полпозишън, заяви британецът. – Сесията бе трудна за мен. Колата беше същата като в третата тренировка. Ще прегледаме данните, за да видим какво стана. Знаехме, че в Ред Бул ще са бързи. Конкуренцията между водещите 3 отбора е огромна.“