Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смениха двигателя на Ботас след проблемите в първата сесия

Смениха двигателя на Ботас след проблемите в първата сесия

1335
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас

Задвижващата система на Валтери Ботас е била сменена, след като пилотът на Мерцедес имаше проблеми с нея в първата свободна тренировка за Гран при на Унгария.

Финландецът направи само 2 инсталационни обиколки, като се оплака от загуба на мощност. Той се прибра в бокса и повече не излезе.

От Мерцедес съобщиха, че моторът в неговия автомобил е бил сменен, след като е бил идентифициран проблем с него, който още не е изяснен. Внедреният двигател в болида на Ботас вече е използван този сезон и за Валтери няма да има наказание на стартовата решетка.

В същото време шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че Естебан Окон заслужава шанс да кара за екипа на Мерцедес, също както Ботас.

Окон остана без титулярно място за тази година, след като бе освободен от екипа на Рейсинг Пойнт. Тази година той е резервен пилот на Мерцедес.

Ботас получи шанс да се състезава за Мерцедес, след като Нико Розберг прекрати кариерата си в края на 2016 г. В предишните 2 сезона Валтери не успя да се пребори с Люис Хамилтън. А през тази година започна силно с победа, но след това загуби ритъм и изостава с 41 т. от шампиона.

Ако в Мерцедес не подновят договора на Ботас, то Окон веднага ще получи титулярно място. Ако обаче финландецът бъде запазен, то за Естебан няма много варианти. Според последните слухове, той може да намери място в Рено, където да замести Хюлкенберг. Последният пък може да се озове в Хаас, където за замени Ромен Грожан.