Начало Избрани Ботас се надява да пренесе добрата форма на Алфа Ромео в Бразилия

Ботас се надява да пренесе добрата форма на Алфа Ромео в Бразилия

678
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас се надява да пренесе добрата форма на Алфа Ромео в Бразилия. Финландецът прекъсна негативната си серия от десет поредни състезания без нито една спечелена точка.

Ботас финишира на десета позиция в Гран при на Мексико, въпреки че потегли шести. Причината за това бе грешното решение да Алфа Ромео да сложи твърди гуми на болида на опитния финландец. Това до голяма степен му попречи на донесе повече точки за тима от Хинвил.

33-годишният състезател има добри спомени от състезанието в Бразилия. Най-доброто класиране за Ботас на пистата Интерлагос е второ място през сезон 2017. Миналата година той финишира трети, с което добави още един подиум на трасето в Сао Пауло.

„Като част от F1, Гран при на Бразилия е едно от онези състезания, които всеки иска да изживее. Страстта на феновете към спорта е невероятно. Честно казано наистина е невероятно е да се качиш на подиума на пистата Интерлагос“, сподели Ботас.

„Беше добре да се върнем към спечелването на точки в Мексико, особено след трудните състезания, които имахме през втората част на сезона. Пристигнах тук в добро настроение. Преди това прекарах последната седмица в Аржентина, където разгледах прекрасни места и се потопих в южноамериканската култура. Чувствам се напълно отпочинал и готов за последните две състезания за сезона. Работата ни все още не е приключила. Трябва да продължим да работим върху доброто темпо, което показваме напоследък, както и върху изпълнението, за да продължим с представянето си. Също така искам да се включим в борбата за повече точки преди финалния сблъсък следващата седмица“, добави пилотът на Алфа Ромео.

В началото на месеца Ботас потвърди участието си в Състезанието на шампионите. Финландецът ще участва заедно със своя сънародник и двукратен световен шампион Мика Хакинен.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу за трети пореден път ще трябва да свикне с ново трасе. Състезателят на Алфа Ромео не познава пистата Интерлагос заради липсата на поддържащи серии в Бразилия.

„Някои от най-емблематичните имена на нашия спорт идват от Бразилия. Честно казано аз наистина очаквам с нетърпение да се състезавам на такава свещена земя. Това е още една нова писта за мен, въпреки че през последните седмици се запознах с нея в симулатора. Поради тази причина имам толкова големи очаквания“, обясни Жу.

„За отбора беше страхотно да се върне в челната десетка в Мексико, добавяйки важна точка към кампанията ни. Знаем, че темпото ни е добро. Доказахме го на пистата преди седмици. Затова съм убеден, че ако продължим да си вършим добре работата, ще успеем да запазим темпото. Това ще бъде и последният уикенд за сезона, в който ще има спринтово състезание. Трябва да сме сигурни, че сме подготвени и за него, тъй като видяхме, че всичко може да се случи в предишните две кратки надпревари в Имола и Шпилберг“, добави пилотът на Алфа Ромео.