Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас се надява да спечели точки и в САЩ

Ботас се надява да спечели точки и в САЩ

253
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас коментира предстоящата Гран при на САЩ. Пилотът на Алфа Ромео се надява да спечели още точки и да пренесе доброто си представяне от Катар.

Ботас финишира на осма позиция в надпреварата на пистата Лосаил. Опитният финландец показа добра скорост на катарското трасе и изравни най-доброто си постижение от началото на сезона. Благодарение на този резултат, Ботас добави още ценни точки към скромния си актив през 2023 г.

Ботас има добри спомени от Остин. Финландецът спечели състезанието на пистата COTA през 2019 г. Преди това той има още няколко класирания в челната петица. Миналата година Ботас отпадна от надпреварата, след като претърпя инцидент. Сега той се надява да запише силен резултат в квалификацията, който да му позволи да се бори за точки в основното състезание в неделя

„Беше страхотно да се върнем в точките в Катар, особено заради състезание, което проведохме. Всички ние, както на пистата, така и в базата, имахме нужда от това. Ще сме готови да се борим до последната обиколка, за да се опитаме да напреднем в класирането при конструкторите“, сподели Ботас.

„Наистина ми харесва да съм в Щатите. Идвам тук доста често през годината и очаквам с нетърпение предстоящия уикенд. В Остин винаги става добро забавление и харесвам пистата. През 2019 г. потеглих от полпозишън и спечелих тук, което е добър спомен“, продължи пилотът на Алфа Ромео. „Освен че получаваме два пъти повече шансове да спечелим отново точки, наличието на два поредни спринтови уикенда означава, че знаем добре какво работи в Катар и как можем да работим върху това да увеличим представянето си веднага. Знаем, че автомобилът ни има потенциал да се справи добре. Подобренията, които въведохме през последния месец, дават положителен резултат. Този уикенд също ще имаме нови части и съм уверен, че можем да продължим с показаното преди две седмици и да добавим още точки към името си“, завърши Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу финишира девети в Катар. Китаецът записа едва трето класиране в топ от началото на сезона. Миналата година Жу финишира 12-ти Остин. Разбира се, тази година целта му е да подобри този резултат

„Точките, които спечелихме в Доха, ни дадоха голяма увереност. Разбира се, това ни накара да бъдем още по-гладни. Целта ни в шампионата – седмото място при конструкторите – е само на няколко точки пред нас. Ние сме готови да постигнем таз цел“, каза Жу.

„Имахме наистина добро състезание в Катар, с правилна стратегия, силно управление на гумите и също така последователни спирания в бокса. Успяхме да постигнем резултати, когато това беше най-важно. Сега трябва да се стремим да го направим отново. Наслаждавах се на състезанието в Остин миналата година и очаквам с нетърпение да се върна тук тази седмица. В Тексас всичко е по-голямо, както и самата Гран при: ентусиазмът на феновете по трибуните е несравним. Ще се стремим да направим добро шоу за тях, докато се борим отново да влезем в челната десетка“, допълни пилотът на Алфа Ромео.