Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас щастлив след третия си пореден подиум

Ботас щастлив след третия си пореден подиум

66
0
Валтери Ботас,германия,Нико Розберг,Хокенхайм

Валтери Ботас продължава да влиза все по-дълбоко в ролята на първи преследвач на пилотите на Мерцедес. В Гран при на Германия финландецът завърши на второ място на 20 секунди зад победителя Розберг, но в края успя да удържи напъните на Хамилтън да го изпревари.

„Малко по-малко започваме да свикваме с тази ситуация“, заяви тим шефът Клер Уилямс след състезанието. „Валтери показа невероятно представяне и свърши чудесна работа. В края имаше известни проблеми с колата и гумите и това позволи на Хамилтън да го настигне. Той обаче запази спокойствие и дори за нас е трудно да повярваме, че успя да задържи Люис зад себе си.“

Радостта на Ботас също бе голяма.

„Болидите на Мерцедес и днес бяха невероятно бързи“, обясни той след финала. „Радвам се обаче, че успях да задържа един от тях зад гърба си. Днешното състезание обаче бе наистина трудно. Трябваше доста информация от отбора, за да намерим правилните настройки за двигателя.“

След Шпилберг и Силвърстоун, Ботас записа трети пореден подиум на Хокенхайм. По този начин той е вече само на 15 точки от третия Даниел Рикиардо и на шест от Фернандо Алонсо. Така още в Унгария той може да се изкачи до трети в класирането при пилотите.

„Това отново е една напълно различна писта, но ние доказваме непрекъснато, че колата ни е силна на писти с различни характеристики. Ще трябва да се адаптираме към предизвикателствата там, но заради късите прави едва ли ще имаме толкова голямо предимство от задвижващите системи на Мерцедес“, заключи в края Клер Уилямс.