Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас ще има различен подход през новия сезон

Ботас ще има различен подход през новия сезон

1649
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Валтери Ботас заяви, че ще има различен подход към състезанията през новия сезон във Формула 1 и ще мисли повече за себе си. Пилотът на Мерцедес не спечели нито една победа през 2018 г. На два пъти липсата на късмет го лиши от нея – в Китай и Баку, а в Германия и Русия отборните нареждания му попречиха да завърши пред съотборника си Люис Хамилтън.

„Винаги съм бил отборен играч. Но открих, че има граници за това, каза финландецът пред Auto Bild. – Понякога трябва да мислиш и за тебе си. Имаш само една кариера. Ако винаги подкрепям другите и никога не мисля за моите резултати, никога няма да постигна целите, които съм си поставил. Този сезон искам да покажа, че мога да съм отборен играч, но и да мисля за себе си.“

В тази връзка Ботас обясни, че ако се стигне отново да ситуацията, като тази в Сочи миналия сезон, той ще подходи по различен начин. Тогава той водеше, а зад него беше Хамилтън. Заради напиращия зад Люис Фетел, от екипа наредиха на Валтери да пропусне британеца. Според тях неговата позиция е била застрашена от Себастиан.

Бившият съотборник на Хамилтън в Мерцедес Нико Розберг твърди, че за да бъде равнопоставен с Люис, Валтери трябва да бъде повече „злодей“ в бъдеще. „В началото не бях такъв. Трябваше да науча колко твърди са моите колеги всъщност“, каза Розберг пред Kolner Express.

По отношение на резултатите в първите 4 дни от тестовете в Барселона, Ботас смята, че Ферари имат малко предимство. “Усещаме, че към този момент те са малко пред нас, каза Валтери. – Изглежда те са много бързи. Независимо с какво количество гориво са и какви режими на двигателя използват, във Ферари са бързи.“