Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас след удара сутринта: Определено бе моя грешка

Ботас след удара сутринта: Определено бе моя грешка

34
0
Валтери Ботас

Слуховете за промени в тимове от Формула 1 обикновено се появяват в началото на лятото и тази година не прави изключение. Така се заговори още през миналата седмица, че е много вероятно Бруно Сена да отстъпи своето място на финландския новобранец Валтери Ботас. Младият финландец направи впечатление със своята бързина в моментите, когато му бе даван шанс. Така бе и в сутрешните тренировки на Хокенхайм.

Ботас изостана едва на 0,4 сек от титулярния пилот Пастор Малдонадо. Лошото в случая обаче бе, че три минути преди края на сесията, финландецът се заби в мантинелите при влизането си в завоя Закс.

„Определено бе моя грешка въз основа на няколко фактора“, описа ситуацията Ботас. „Спрях прекалено рязко и силно, а бях настроил баланса на спирачките прекалено назад. Освен това отворих завоя прекалено много и се качих на бордюра. Хубавото е, че все пак научих нещо от това, иначе си беше без съмнение моя грешка. Не трябваше да се случва, но въпреки това се случи. Ще си извадя поуките от случилото се, за да не се повтаря.

Колата ще бъде готова за следобедната сесия, защото момчетата свършиха чудесна работа по възстановяването й. Радвам се, че пораженията не бяха сериозни, въпреки че в задната част имаше известни щети.“

Младият пилот ще има днес следобед разговор със своя съветник и ментор Мика Хакинен.

„Така и така говоря всяка седмица с Мика“, радва се Ботас на срещата си със своя сънародник. „Той ме подкрепя от няколко години.“