Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Слуховете за Ферари ми повлияха негативно

Ботас: Слуховете за Ферари ми повлияха негативно

33
0

Валтери Ботас призна, че слуховете за преминаването му във Ферари миналата година са повлияли негативно върху представянето му през сезона. Пилотът на Уилямс имаше два инцидента в с Кими Райконен, а в други скоростта му не беше на познатото високо ниво. В крайна сметка трансферът му в Скудерията не се осъществи, като тимът запази пилотската си двойка Кими Райконен и Себастиан Фетел.

„Това беше най-обезпокояващият момент в кариерата ми, коментира Ботас. – Видях на какво са способни медиите с цялата им сила. Дори обикновените хора, които те срещат на улицата. Всички ти задават едни и същи въпроси денонощно и това в един момент започна да ми пречи.“

Подобно впечатление е останало и в техническия директор на Уилямс Пат Саймъндс. „Искаше ми се тази истерия около Валтери да не се беше случвала, защото определено му повлия. Хубавото е обаче, че в края на сезона успя да си стъпи на краката и да си върне формата“, обясни Саймъндс.

Ботас ще изкара още една година в Уилямс, където съотборник отново ще му бъде Фелипе Маса. Целта на отбора за 2016 г. да се доближи до Мерцедес и Ферари.