Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас стана съсобственик в хокеен клуб

Ботас стана съсобственик в хокеен клуб

1220
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас купи 10% от акциите на хокеен клуб в родината си; снимка: @lahdenpelicans

Валтери Ботас стана съсобственик в хокейния клуб „Пеликани“ от Лахти, намиращ се близо до родния град на финландския пилот Настола. Състезателят на Мерцедес купи 10% от акциите. Неговият дял е трети по големина в клуба.

Ботас помага на хокейния клуб отдавна. Преди време той е финансирал отбора, за да се разрешат текущи финансови проблеми.

Пилотът разказа, че е гостувал на „Пеликани“-те в началото на годината.

„Замислих се да стана съсобственик, когато възникнаха проблем. Обичам хокея и имам желание да помогна на местния отбор. Това бяха основните причини да водим разговори. „Пеликани“-те винаги са били номер едно за мен и наистина се радвам, че сключихме сделка“, каза Ботас.

През новия сезон на домашния стадион на отбора една от ложите ще получи №77 и ще е специално брандирана в чест на пилота.

Ботас се разсея с новата си придобивка от Гран при на Бахрейн миналия уикенд

Той завърши трети в състезанието след проблем при едно от спиранията си в бокса. Освен това не бе доволен от стратегията си.

„От моя гледна точка заложихме на защита вместо на атака. Изненадан съм от това, не е съвсем нормално“, бе коментарът на финландеца непосредствено след надпреварата.

Според шефа на Мерцедес в F1 Тото Волф тимът просто не е бил в състояние да направи нещо друго.

„Мисля, че нямаше друг вариант. Опитахме пресичаща стратегия и с Валтери, която можеше или да промени състезанието му, или не… Но имахме проблем с пистолета за гайката на предна дясна гума. И не знам каква друга стратегия можехме да изберем след това. Един питстоп очевидно не бе възможен. Медиум-ът нямаше да изкара до финала. Хард-тъ бе на път да се износи. Нямаше друга опция. Напълно разбирам разочарованието, особено в колата, където разполагаш с ограничена информация. Тогава обикновено се казва: „Мисля, че можехме да направим нещо друго““, обясни Волф.