Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Стартът бе от ключово значение

Ботас: Стартът бе от ключово значение

1695
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Мерцедес

Валтери Ботас спечели спринтовата квалификация за Гран при на Сао Пауло в F1. Пилотът на Мерцедес потегли втори, но успя да мине пред Верстапен на старта. След това отвори предина пред нидерландеца и го задържа зад себе си въпреки че беше с износени меки гуми. Така финландецът добави три точки към своя актив и ще започне утрешната надпревара от първа позиция. 

„Mного беше важно да направя добър старт. Заложихме на меките гуми и за щастие този риск се отплати добре. Знаех, че в началото ще съм много бърз и трябва да се откъсна от преследвачите ми. В последните обиколки имах проблеми с гумите и бях много близо до това да загубя първата позиция:, сподели Ботас.

Неговият съотборник Люис Хамилтън направи едно от най-добрите карания в своята кариера. Британецът трябваше да стартира последен след като бе дисквалифициран заради нелелгално задно крило на своя болид. Въпреки това той направи редица изпреварвания и благодарение на това минимализира проблемите от наказанието. Все пак той ще потегли пет места по-назад заради смяната на двигател в първата свободна тренировка.

„Нямах представа че съм способен на това. Не съм си задавал лимит или максимум. Когато бях в загряващата обиколка очаквах да стигна най-много до десетото място. Колата бе много добра и успях да спечеля няколко места още на старта. Просто не мога да се откажа от борбата за титлата. Бях изцяло фокусиран върху спринта и съм доволен от постигнатия резултат“, заяви Хамилтън.