Начало Избрани Ботас ще използва специална каска в Австралия

Ботас ще използва специална каска в Австралия

494
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас ще използва специална каска в предстоящия рейс уикенд в Австралия. Пилотът на Алфа Ромео обяви, че после ще продаде уникалната си каска на търг. Парите, събрани от продажбата на състезателния шлем ще бъдат дарени за благотворителност.

Ботас е в Австралия от началото на тази седмица. Той участва в посветен на автомобилите и автомобилните спортове фестивал в Аделаида. След това показа специалната си каска, а после посети детска градина за деца с ограничени възможности

Пилотът на Алфа Ромео си партнира заедно с Рики Килдеа. Австралийският художник създаде две каски и отдаде почит на коренните общности на Австралия, които често са в неравностойно положение. След събитието в Мелбърн, една от каските ще бъде продадена на търг. Всички приходи от продажбата ще отидат за два благотворителни проекта. Търгът ще продължи между 28 март и 11 април и се ще проведе на платформата F1 Authentics.

Проектът Mooroopna Kinder подкрепя семействата и иска да им помогне да изпратят децата си в детска градина и училище в ранна възраст, както и тези, засегнати от наводненията през 2022 г.

В същото време „Спасете децата“ ще използва постъпленията от търга за ремонт и възстановяване на разрушените съоръжения. Килдеа избра вторият проект да е свързан с Koorie Academy Basketball. Това е организация с нестопанска цел, фокусирана върху включването на децата на аборигените в спорта.

„Обичам да се изразявам чрез специалните си каски. Австралийската култура и история са нещо, към което проявявам силен интерес през последните години, особено чрез моя партньор Тифани, която е родом от тук. Затова решихме да ангажирахме да отдадем специална почит на коренната общност“, сподели Ботас.

„Така се роди сътрудничеството с Рики. Той е много талантлив художник. Самият аз се наслаждавах на творческия процес при създаването на каските. Смятам, че това са два от най-добрите дизайни, които някога съм представял на пистата. Радвам се, че продавам на търг един от тях за добра кауза.“

„Гран при на Австралия отбеляза перфектния повод да вдъхнем живот не на един, а на два невероятни дизайна на състезателни  шлемове. Същевременно набираме средства за нуждаещите се заедно с официалния благотворителен партньор на отбора „Спасете децата“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Същевременно Килдеа коментира, че за него е огромна чест да работи по този проект заедно с Ботас

„Гордея се с аборигенската си идентичност. Рисуването за мен е начин да укрепя връзката си с нея“, обясни той.

„За мен беше чест да работя заедно с Валтери по този проект. Очаквам с нетърпение да видя „нашия“ шлем да се появи на пистата този уикенд.“

„Аз желая да направя реална промяна в общността на аборигените. Радвам се, че част от финансирането от търга ще бъде използвано за подкрепа на баскетбола на Koorie Academy, която осигурява културни семинари и баскетболни клиники за младежи от аборигенски произход“, добави Килдеа.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MarnGrook Designs (@marngrook_designs)

Днес Ботас посети и Mooroopna Kinder. Детската градина е място за деца от различни среди. Учебното заведение има силна връзка с коренната общност, както и с културни практики, вградени в ежедневните дейности. Над 80% от децата, които посещават градината, са аборигени или островитяни от пролива Торес. Много от тях имат специални нужди. Работата, извършена от Mooroopna Kinder, е от решаващо значение, тъй като достъпът до качествено предучилищно образование е важен за развитието на всички деца.

През октомври 2022 г. районът беше тежко засегнат от наводнения. Сега Mooroopna Kinder продължи да работи на временни места. Първоначалните помещения, посетени от Ботас, трябва да бъдат отворени отново през май.

„Посещението в Mooroopna Kinder беше вдъхновяващ момент. Беше емоционално да се види директният и осезаем ефект, който работата на Save the Children има върху местните общности, особено след природно бедствие, което заплашва да унищожи ежедневието им“, каза Ботас.

„Образованието е от ключово значение за бъдещето на децата. Работата, извършена в Mooroopna, гарантира, че тези деца ще имат по-голям шанс в живота – това е безценно. Създадох много спомени, но този, който ще остане с мен най-дълго, е да видя усмивките на лицата на всички деца. Благодарение на „Спасете децата“ те могат да се надяват на по-добро бъдеще, независимо от началото на живота им“, добави пилотът на Алфа Ромео.