Начало Избрани Ботас тайно мечтае за подиум с Алфа Ромео

Ботас тайно мечтае за подиум с Алфа Ромео

902
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас тайно мечтае за подиум с Алфа Ромео. Според него постоянното печелене на точки би било страхотно постижение за отбора. Също така каза, че не се отказал от най-голямата си цел да спечели световното първенство. 

Ботас се присъедини към Алфа Ромео след петгодишен престой в Мерцедес. По време на периода си в германския тим той спечели 10 победи, 58 подиума и стана два пъти вицешампион.

В контраст с това Алфа Ромео завърши на девето място в шампионата при конструкторите с актив от 13 точки. Зад тях единствено бе борещият се за оцеляване отбор на Хаас, който се състезаваше с болид от 2020 г.

Ръководеният от Фредерик Васьор тим избра напълно нов пилотски състав за тазгодишния сезон. Ботас зае мястото на оттеглилия се Кими Райконен, а Гуаню Жу замени напусналия Антонио Джовинаци.

Въпреки че финландецът все още не се е отказал от това да спечели шампионата, той признава, че постоянното печелене на точки с новия му отбор би било солиден резултат.

„Все още не съм се отказал от целта си, която е да спечеля световния шампионат. Това винаги ще бъде моята мечта“, сподели Ботас.

„Но засега мечтата ми е да направим добра крачка напред като отбор. Чувствам, че постоянното печелене на точки е голямо постижение. Дори тайно си мечтая да се кача на подиума с Алфа Ромео.“

Финландецът се надява голямото пренастройване на правилата за 2022 да намали разликите между отборите на стартовата решетка. Това ще направи по-вероятно за екип като Алфа Ромео да се възползва от спъването на своите конкуренти. Той е категоричен, че малките отбори ще имат по-големи възможности през новата кампания.

„Очаквам да е вълнуващо, защото това, което научих до момента от новите правила е, че много неща са ограничени във всички области“, обясни 32-годишният състезател.

„Няма голяма разлика между аеродинамичния и механичния дизайн на всеки един отбор. Така че се надявам целият сезон да бъде много по-близък.“

„Със сигурност ще видим различни пилоти на подиума и разнообразни подредби в топ 10. По-малките отбори също трябва да имат възможности за добро класиране. Така че като цяло ни очаква доста вълнуващ сезон. Мисля, че ще e хубав както за каране, така и за гледане“, завърши Валтери Ботас.

Отборът на Алфа Ромео представи забележителна нова тестова окраска за предстоящите изпитания на пистата Каталуния. Тимът ще представи своята кола след тестовете в Барселона.  Същевременно бе пусната лимитирана серия от стоки, свързани с уникалните цветове на автомобила. По този начин феновете могат да се насладят на уникалното временното оцветяване на болида C42.

Изборът на разцветката е продиктуван от желанието за свързване с традицията на тима, който използва зашеметяващи окраски по време на тестове. Камуфлажният цвят е резултат от процес, управляван чрез изкуствен интелект. Той има за цел да създаде ослепителна шарка. Всичко можем да се съгласим, че тя е страхотна. Това вдъхнови партньора на Alfa Romeo F1 Team Orlen, CODE-ZERO, да създаде колекция от лимитирани бройки артикули по поръчка в чест на този емблематичен дизайн. 

„2022 г. е ключова година за спорта. Нашият отбор се стреми да бъде в челните редици на ангажираността на феновете. Знам, че много се говори за камуфлажната ни окраска- тя е зашеметяваща. С тези инициативи искаме да отбележим този момент и началото на новия сезон. Камуфлажната гама стоки на CODE-ZERO е лимитирана серия, която е голямо изявление на екипа за начина на живот. Пространството с добавена реалност JigSpace е нов, иновативен начин, по който достигаме до нарастващия брой фенове. Когато казваме, че искаме да се доближим до нашите поддръжници, имаме предвид това- и това е част от начина, по който го правим“, заяви ръководителят на отдела за управление на марката Кристиан Даутенхаймер.