Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Това беше най-добрата ми година във Формула 1

Ботас: Това беше най-добрата ми година във Формула 1

1038
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Вицешампионът Валтери Ботас определи завършващия в неделя сезон във Формула 1 като най-добрия за него в кариерата досега. Но заяви, че се надява да видим най-добрият Валтери през следващата.

„Постоянството в представянето ми бе по-добро от предходните сезони, но очевидно не бе на 100%. Имам още върху какво да работя, особено в състезанията“, заяви финландецът днес с пристигането си в Абу Даби. Ботас подчерта, че това, което му е необходимо, е намирането на постоянна скорост във всяка обиколка и перфектна работа с екипа в изграждането на квалификациите и състезанията.

Пилотът на Мерцедес определи като най-силен момент за себе си този сезон Гран при на Австралия. Там той наистина демонстрира отлична скорост и решимост да успее. След това обаче резултатите му не бяха на ниво и той на практика загуби реален шанс да се бори със съотборника си Люис Хамилтън.

Въпреки това Валтери определи представянето си с 8 от 10, а това на тима си с 9 от 10.

В същото време Люис по-рано днес даде значително по-ниски оценки. Валтери обаче категорично определя годината като напредък.

„Целта ми ще бъде да се завърна в началото на 2020 г. още по-силен. И да се опитам да изчистя абсолютно всички слабости, които тази година ми попречиха“, бе категоричен Ботас. „Наясно сме, че ще е много трудно, защото Ферари и Ред Бул са много силни. Традиционно Ред Бул показаха голям напредък, но така бе и през миналата година.“

Финландецът ще е с нова задвижваща система този уикенд. Той отказа да даде подробности дали тя ще е по-близо до 2020 г., а ни отпрати към тима и заяви, че е наясно само с това, че моторът ще е от последна спецификация! Настройките, които ще търси утре обаче ще бъдат с оглед на повече изпреварвания, за да се придвижи напред в колоната.

Валтери обяви по-рано днес, че се развежда със съпругата си Емилия след 3-годишен брак, но дългогодишна връзка. Двамата се разделят като приятели и той й благодари за подкрепата, която му е оказала през последните години. Малко тъжен заяви, че поздравява Себастиан Фетел за третото му дете, но при него нещата са се развили по друг начин.

Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън също поздрави Себ за раждането на третото му дете. Фетел сега има и син след двете дъщери. Но британецът добави, че той самият още е много далеч от създаването на семейство и засега е щастлив чичо и се грижи за кучетата си. Така срещите днес на края на сезона придобиха малко личен характер.