Начало Избрани Ботас: Трябва да запазим доброто си темпо от първия старт за сезона

Ботас: Трябва да запазим доброто си темпо от първия старт за сезона

352
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас се отправя към втория кръг от сезон 2023 в F1. Пилотът на Алфа Ромео се надява да запази доброто си темпо, което показа в Бахрейн и дори да го надгради. Опитният финландец иска и отново да намери място в зоната на точките.

Ботас участва в предишните две издания на Гран при на Саудитска Арабия. 33-годишният състезател финишира на трета позиция през 2021 г. след като изпревари Естебан Окон на самия финал. Миналата година той се движеше в челната десетка преди да се оттегли заради проблем с охладителната система. Сега Ботас е максимално мотивиран да се върне в Джеда и да запише солиден резултат

„Започнахме страхотно сезон 2023 и намерихме място в челната десетка Бяхме сред първите пет отбора по време на цялото състезание в Бахрейн. Освен това доказахме отличната си работа в екип през целия уикенд“, сподели Ботас.

„Както винаги, има някои неща, които могат да се подобрят. Трябва да запазим доброто си темпо от първия старт за сезона Също така ще  се съсредоточим и върху продължаването на добрата работа, свършена досега. Колегите ни в Хинвил работят усилено по подготовката на подобренията за следващите няколко състезания. Сега искаме да продължим напредъка и постигането на още добри резултати за отбора. Автомобилът ни е силен. Това ни дава увереност, че можем да се борим достойно с нашите конкуренти. Вниманието към детайлите ще бъде от съществено значение, ако искаме да сме в добра позиция още в началото на уикенда в Джеда“, каза още пилотът на Алфа Ромео.

Същевременно Гуаню Жу ще запише второ участие в Джеда. Съотборникът на Ботас остана 11-ти в миналогодишния старт на уличната писта. Сега целта на състезателя на Алфа Ромео е финиширане в топ 10 и спечелване на първи точки за 2023 г.

„Добрият старт на сезон 2023 беше добра мотивация за отбора, включително и за мен. Бях доста щастлив да дам своя принос след като записах най-бързата обиколка и откраднах една точка от съперниците ни“, каза Жу.

„Чувствам се готов да се боря в Джеда и да спечеля първите си точки за годината. В Бахрейн автомобилът ни се усещаше с напредване на уикенда. Това което показа, че се движим в правилната посока. Сега трябва да продължим прогреса си и да се подобрим още повече. Вече можем да прогнозираме, че средата на колоната отново ще бъде доста сгъстена. Ако успеем да извлечем всички възможни резултати от нашия автомобил и отбор, то тогава не виждам причина да не се целим още по-високо през този уикенд“, каза още състезателят на Алфа Ромео.

Представителят на Алфа Ромео Алесандро Алуни Брави също коментира предстоящата Гран при на Саудитска Арабия

„Спечелването на точки в Бахрейн беше чудесен начин да започнем сезона. Това бе истинска награда за упоритата работа на всички в отбора през зимата и потвърждение за постигнатия напредък. Не бива обаче да почиваме на лаврите си, тъй като в Бахрейн се убедихме колко малки са разликите около нас. Видяхме как само няколко десети могат да имат огромно значение за резултатите“, заяви Брави.

„Знаем, че ако си напишем добре домашното и се възползваме от пълния потенциал на нашия автомобил, имаме шанса да продължим да се подобряваме и да постигаме още по-добри резултати. Това е основната ни цел ни за този уикенд- трябва да сме на върха на възможностите си по отношение на състезанието, тъй като имаме възможност да донесем повече точки. Това ще бъде важен уикенд и извън гаража, тъй като имаме натоварена програма за активиране с някои от ключовите ни партньори. Ние винаги работим здраво както на пистата, така и извън нея“, каза още представителят на Алфа Ромео.