Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Твърдите гуми не бяха толкова добри, колкото се надявах

Ботас: Твърдите гуми не бяха толкова добри, колкото се надявах

624
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас се оплака от твърдите гуми на Пирели в Унгария. Пилотът на Алфа Ромео стартира от осма позиция и се движеше в дъното на топ 10 преди единственото си спиране в бокса. Подобно на Алпин и Шарл Льоклер, финландецът също използваше гуми хард. След това той започна да губи скорост и се движеше на десета позиция. 

5 обиколки преди финала на Гран при на Унгария Ботас получи технически проблем и отпадна. По този начин екипът на Алфа Ромео остана извън зоната на точките за четвърта поредна надпревара.

„Вчера отново беше сложно. Ситуацията бе като във Франция. Твърдите гуми не бяха толкова добри, колкото се надявах. Мислехме, че това ще бъде най-добрият шанс за нас, но в крайна сметка не беше така. Поехме ангажимент за стратегия с едно спиране и беше трудно да се откажем от нея. На всичкото отгоре няколко обиколки преди края трябваше да спра автомобила заради технически проблем, което беше жалко“, сподели Ботас.

„Просто загубих мощност, все още не знаем подробности за повредата. Това беше доста жалко. все пак  мисля, че точките изглеждаха доста малко вероятни. Очаквам с нетърпение да се насладя на лятната ваканция, за да презаредя и да се върна пълен с енергия за втората половина на сезона“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу също използва твърди гуми и си съсипа състезанието. После направи допълнително спиране за софт. В крайна сметка китаецът финишира едва 13-ти, което определено не бе очакваният резултат от него и Алфа Ромео.

„Вчерашните условия не бяха заплаха сами по себе си. По-скоро ги определям като смесени, особено малко по-хлъзгави в последните няколко обиколки. Мисля, че планът ни не се оправда. Борих се в първите няколко обиколки и губех позиции спрямо другите автомобили. Тъй като  едно спиране не се получи, трябваше да направя допълнително, което ме постави в задната част на полето. Това беше доста разочароващо, тъй като застрашаваше шансовете ми. Освен това смятам, че вчера имахме силно темпо и заслужавахме малко повече, тъй като по отношение на представянето изглежда се върнахме там, където бяхме около Силвърстоун“, заяви Жу.

„Досега през сезона научим много неща. Първата ми кампания във Формула 1 е едновременно трудна и приятна. Все още има какво да подобрявам. Сега искам да си почина малко и се надявам да се върна още по-силен и да се боря за по-добри резултати“, допълни пилотът на Алфа Ромео.