Начало Избрани Ботас: Все още има някои области, в които трябва да се подобрим

Ботас: Все още има някои области, в които трябва да се подобрим

363
0
Валтери Ботас, Алфа Ромео
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас финишира на 12-та позиция в състезанието за Голямата награда на Белгия. Пилотът на Алфа Ромео имаше доста натоварен неделен следобед на пистата „Спа“. Ботас бе въвлечен в няколко битки и в крайна сметка успя да постигне напредък, макар че отново остана извън зоната на точките.

Ботас имаше немалки очаквания за последния рейс уикенд пред лятната пауза. Опитният финландец така и не успя да спечели точки в Унгария, макар да потегли седми.

Състезателят на Алфа Ромео завърши на 13-та позиция в съботния спринт, който се проведе на изсъхваща писта. Той потегли от същата позиция в основната надпревара в неделя. Ботас води редица битки със своите съперници и спечели няколко позиции в края на състезанието. За съжаление, това не бе достатъчно за класиране в челната десетка. Така той продължи негативната си серия, започнала от Австрия

„Можем да кажем, че това беше солидно състезание. Доволен съм от темпото ни и от стратегията, която избрахме. Като цяло състезанието беше доста лесно, тъй като особено не се случи след старта, особено след като излязох леко извън трасето, за да избегна Юки [Цунода], който се движеше вдясно от мен“, сподели Ботас.

„Темпото на толкова много автомобили в полето е много сходно. Затова беше малко трудно да постигнем напредък, особено като се има предвид, че тази писта не е най-подходяща за нашия автомобил. Не трябва да забравяме и стартовите ни позиции“, продължи Ботас. „Все още има някои области, в които трябва да се подобрим. Уикендът на Спа не беше от най-гладките по отношение на справянето с трудните метеорологични условия, но постигнахме известен напредък. Сега всички излизаме в заслужена лятна почивка, за да се възстановим и да се подготвим за втората половина на сезон 2023“, завърши Валтери Ботас.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу завърши 13-ти. Китайският състезател също спечели няколко позиции накрая, но отново не успя да влезе в зоната на точките.

„Имахме добро темпо, което ни позволи да се включим в микса и да се изкачим с няколко позиции. Смятам, че нашият автомобил е много по-конкурентоспособен на сухо“, каза Жу.

„Ще работим върху подобряването му при всякакви условия преди втората част на сезона. Предвид стартовите ни позиции щеше да е трудно да наваксаме. Като цяло бях особено доволен от последния си стинт, когато успяхме да стигнем от края на групата до 13-то. Сега съм много развълнуван да се прибера у дома за лятната ваканция и да презаредя батериите преди втората половина на сезона. Следващият старт е на Зандвоорт, която е писта с високо ниво на притискане. Нямам търпение да се състезавам отново. Надявам се, че там ще успеем да възстановим темпото си и да се върнем в борбата за точки“, добави пилотът на Алфа Ромео.