Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Появиха се слухове за преминаване на Ботас в Алфа Ромео; Кими: Не...

Появиха се слухове за преминаване на Ботас в Алфа Ромео; Кими: Не ме интересува кой ще заеме мястото ми

3642
0
Валтери Ботас и Фредерик Васьор
Валтери Ботас и Фредерик Васьор, снимка: Алфа Ромео

Макар и към момента все още да няма официална информация, привличането на Джордж Ръсел в Мерцедес изглежда все по-вероятно. Ако то стане факт, Валтери Ботас ще трябва да търси място в друг отбор. Единият вариант би бил да заеме мястото на Ръсел в Уилямс, но последните слухове са, че финландецът е започнал преговори с шефа на Алфа Ромео, Фредерик Васьор.

Договорите и на двамата пилоти на тима изтичат в края на сезона. Не е ясно дали Васьор ще избере да задържи Антонио Джовинаци, но се предполага, че дори той да бъде освободен, мястото му ще бъде заето от друг млад пилот.

Не се знае и дали Кими Райконен ще реши да продължи кариерата си или ще се откаже в края на годината. Настоящият сезон е 19-ят на Кими в спорта като той държи и рекорда за най-много стартове. Ако той обаче реши да се откаже за тима ще бъде важно неговият заместник също да бъде по-опитен, имайки предвид промените в правилата от 2022. Затова Васьор се е обърнал към Ботас, който за пети сезон се състезава за Мерцедес като спечели девет надпревари и четири титли при конструкторите заедно с тях.

Кими пък сподели, че все още не е наясно с бъдещето си. Той обаче каза, че за него няма никакво значение нито рекорда му за участия, нито това кой ще заеме мястото му в отбора:

„Ако трябва да съм честен все още не знам. Но така беше и миналата година по същото време. Ще видим. Във всички случаи, не се интересувам от рекорда си за най-много стартове. Всички рекорди се подобряват в някакъв момент. Затова не означават нищо за мен.“

„Ако реша да се откажа, изобщо не ме интересува кой ще заеме мястото ми. Това вече няма да бъде мой проблем.“

Кими коментира и по отношение на друг пилот, спряган за преминаване в Алфа Ромео – Мик Шумахер:

„За него е трудно да блесне, защото колата, с която разполага е бавна. От друга страна е добре за него, защото хората знаят, че колата не е добра. Ако прави добри състезания и показва добра скорост, това ще е позитивно.“