Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас би изпълнил заповеди от бокса на Мерцедес

Ботас би изпълнил заповеди от бокса на Мерцедес

47
0

Валтери Ботас призна, че би се подчинили на заповед от бокса на тима на Мерцедес, ако получи такава. Финландецът бе привлечен от Уилямс за заместник в екипа на Сребърните стрели на напусналия спорта Нико Розберг.

Ботас обаче твърди, че му е бил обещан равен статут с Люис Хамилтън и свободата да се състезава срещу него, но без да се стига до инциденти между двамата.

„Беше изяснено още от самото начало, че Люис и аз можем да се състезаваме във всяка ситуация, каза Ботас пред финландската телевизия MTV. – Само ако има различни тактики или проблем, тогава може би тимът ще даде разпореждане. Но като цяло ние сме свободни да се състезаваме, докато това се прави честно и без удари межди двамата.“

Ботас, който направи силен дебют в Австралия за Мерцедес с 3-о място за Фетел и Хамилтън, признава, че най-лошото нещо, което може да чуе пилот по радиото от бокса, е, че трябва да пропусне съотборника си. Но той казва, че ако получи заповед от пита по време на състезание, ще я изпълни.

„За такива неща винаги има причина, обясни финландецът. – Затова има и шампионат на конструкторите. Целта ми е да имам дългосрочно бъдеще в Мерцедес и винаги съм бил лоялен към отборите, за които съм карал.“