Начало Formula 1 News Ботас може да получи отново отборни заповеди от Мерцедес

Ботас може да получи отново отборни заповеди от Мерцедес

13
0

Валтери Ботас е бил уведомен от тима, че може отново да получи отборни заповеди в следващите състезания до края на сезона.

В отминалия кръг в Сочи финландецът водеше, но му бе наредено да пропусне Хамилтън и да му даде победата. С нея британецът се откъсна на 50 точки пред единствения си съперник за титлата Фетел.

Самият Люис обаче хич не беше доволен от начина, по който спечели. Това личеше от поведението му, като определи победата си като такава с най-малка стойност в кариерата си.

„Те (отборните заповеди) може да се случат отново, заяви Ботас. – От тима ми казаха това и аз го очаквам. Аз ще подкрепям Люис, след като вече нямам шанс да се боря за титлата. Аз съм отборен играч и имам желание на помогна. И това и правя.

И кога дойде време и ми е позволено да спечеля, ще го направя. Но това, че спазвам отборните нареждания, не означава, че не съм състезател и не искам да спечеля. Победата в F1 е всичко.“

Самият Хамилтън пък заяви, че е останал изненадан от това, че във Ферари не са използвали ясно изразени отборни заповеди през сезона досега. Това се случи само веднъж в Гран при на Германия, когато Райконен трябваше да пропусне Фетел пред себе си, който беше с по-различна стратегия.

„В определени състезания във Ферари работеха отборно. Вкарваха единия пилот в бокса, което означаваше, че и аз трябва да направя същото, за да покрия стратегията му, заяви Люис.

-Но в ключови моменти, като този на Монца, те не го направиха. Изненадан съм от това. В миналото те използваха отборна тактика и заповеди и не знам защо те промениха това сега. Но това не е мой проблем.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter