Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас научил много за новите гуми на Пирели

Ботас научил много за новите гуми на Пирели

40
0

Валтери Ботас заяви, че е научил много за новите гуми на Пирели за 2018 г. Той бе сред пилотите, които участваха в двудневните тестове на в Абу Даби, където отборите изпробваха продуктите на италианския доставчик за следващия сезон.

Сред тях бяха и новите типове хиперсофт и суперхард. Ботас кара във втория ден от изпитанията, като записа второ време – 1:38.490 мин и бе по-бавен с 0.939 сек от най-бързия Себастиан Фетел.

„Беше наистина интересен ден, обясни финландецът. – Пробвахме новите продукти на Пирели и откривахме разликите между тазгодишните гуми и тези за следващата година.

Наистина мога да усета разликата и беше чудесно да почувствам сега как се държат новите гуми, отколкото това да стане следващата година. Тествахме всички типове и научихме много за тях.“

След първия ден от тестовете Люис Хамилтън определи типа хиперсофт като най-добрият, който Пирели е правил след завръщането си в спорта през 2011 г. Райконен пък заяви, че няма голяма разлика между новите и тазгодишните типове гуми.