Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас не очаква Ред Бул да е в челото в следващите състезания

Ботас не очаква Ред Бул да е в челото в следващите състезания

33
0
Ботас

Валтери Ботас не смята, че тимът на Ред Бул ще бъде в челото в следващите състезания, въпреки силното му представяне в Монако. По улиците на Монте Карло Даниел Рикиардо завърши 3-и с отлична стратегия, а Макс Верстапен 5-и. Ботас остана между тях 4-и.

Ъпдейтите по колата RB13 дадоха резултат и помогнаха на Рикиардо и Верстапен да са по-напред, но според Ботас представянето им в Монако е било улеснено от характеристиките на уличната писта, изискваща повече мощност. Според него тимът от Милтън Кийнс няма да е силен на другите трасета.

„Струва ми се, че Ред Бул бяха заплаха само в Монако, защото пистата е уникална, каза Ботас. – Там всичко зависи от притискащата сила и механичното сцепление. От това дали имаш добра кола, която да се справя с неравностите и постоянната промяна на посоката.

В Канада е различно – там има прави, средно бързи завои и шикани. Все пак мисля, че рано или късно ще станат конкурентни. Те са силен отбор, умеят да правят добри коли и не трябва да ги подценяваме. Но смятам, че в Канада ще им е по-трудно.“