Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас очаква битката с Хамилтън в хода на сезона да се усложни

Ботас очаква битката с Хамилтън в хода на сезона да се усложни

20
0

Валтери Ботас определи отношенията с новия си съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън като чудесни, но призна, че не изключва битката помежду им да стане доста сложна с напредването на шампионата. Финландецът постигна първата си победа в кариерата си във Формула 1 в Гран при на Русия миналия уикенд.

Хамилтън, от своя страна, не можа да обясни слабото си представяне в Сочи и остана едва на четвърто място. Доброто представяне на Ботас може само да затрудни битката на Люис с лидера в шампионата Себастиан Фетел от Ферари, който увеличи преднината си пред Хамилтън на 13 точки след четвъртия кръг.

„Люис ме поздрави лично след победата в Русия, каза Ботас. – Беше много хубаво от негова страна и той за пореден път показва, че се отнася професионално към всичко в отбора. Това е поведението на човек, печелил световни титли. В момента той е пред мен в класирането и върши перфектно работата си. Аз ще трябва да дам всичко от себе си, за да го догоня.

Шампионатът ще е дълъг и тепърва ни предстои да разберем как ще се разпределят силите и дали освен нас и Ферари в борбата няма да се включи и трети отбор. Очаквам с напредването на шампионата битката с Люис да стане по-сложна, но това е съвсем нормално и остава само на пистата. За нас на първо място е важно представянето на Мерцедес и след това всичко останало.“