Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас очаква да води преговори с Мерцедес за нов договор през лятната...

Ботас очаква да води преговори с Мерцедес за нов договор през лятната пауза

29
0

Валтери Ботас заяви, че очаква да влезе в преговори за нов договор с екипа на Мерцедес по време на лятната пауза от 31 юли до 24 август. Финландецът бе привлечен в края на миналата година като заместник на оттеглилия се от спорта шампион Нико Розберг, като контрактът му е за един сезон с опцията за неговото удължаване.

През тази година Ботас се представя отлично, като записа 2 победи и се качи още 5 пъти на подиума в 10 старта. Така той е на трето място в класирането на пилотите, само на 22 точки зад неговия съотборник Люис Хамилтън и на 23 от лидера в шампионата Себастиан Фетел.

„Първо е нужно да разговаряме, за да подпишем договор и да направим обявление, обясни Валтери. Стигнахме до средата на сезона и през август идва почивката. Нормално е дискусиите да започнат по това време.

През следващите няколко седмици със сигурност няма да чуете нищо. Както съм казвал и преди, важното е да имам дълготрайна връзка с отбора. Точно това искам. Все пак ще трябва да почакаме няколко седмици и да видим как ще се развият нещата по отношение на моята цел.“