Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас ще получи 8 млн. евро заплата за 2017 г.

Ботас ще получи 8 млн. евро заплата за 2017 г.

41
0

Новият пилот на Мерцедес Валтери Ботас ще получи 8 млн. евро за 2017 г. като заплата от тима си, съобщават финландски медии. Официални цифри от екипа на Сребърните стрели не бяха съобщени, но изглежда Ботас ще е доста по-добре платен спрямо доскорошния си тим Уилямс. В Гроув Валтери получаваше по 3 млн. евро. За сезон.

Според информацията с тази сума Ботас вече ще е по-добре платен от своя сънародник Кими Райконен от Ферари, за който се смята, че за тази година ще получи между 7 и 8 млн. евро.

“Не знам откъде излизат тези цифри и не искам да говоря за това, коментира Ботас пред финландската новинарска агенция Suomen Tietotoimisto. – Това са обичайните спекулации. В отбора очакват добри резултати от мен и трябва да ги постигна. Не са ми поставяли срокове за това.” Договорът на Ботас с Мерцедес е за една година с опцията за неговото удължаване.

Самият пилот обяви още, че негов състезателен инженер за 2017 г. ще бъде Тони Рос. Последният изпълняваше тази роля при Нико Розберг, който реши да се оттегли от спорта в края на миналия сезон.

.