Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Следващата ми цел е да изпреваря Фетел в шампионата

Ботас: Следващата ми цел е да изпреваря Фетел в шампионата

83
0

Валтери Ботас заяви смело след Гран при на Сингапур, че следващата му цел е да изпревари Себастиан Фетел в генералното класиране. Пилотът на Мерцедес завърши 3-и на Марина Бей, докато германецът отпадна след инцидент на старта между Себастиан, Райконен и Верстапен.

На старта той загуби позиции спрямо Нико Хюлкенберг и Серхио Перес, а след това бе изпреварен от Джолион Палмър с гуми за напълно мокро, докато Ботас бе с интермедии. В първия период зад колата за сигурност обаче Ботас от 6-а позиция се придвижи на 3-а, като тези пред него спряха в бокса за смяна на гуми.

До края Валтери запази позицията си, като не бе в състояние да атакува 2-ия Даниел Рикиардо, който имаше проблеми със скоростната кутия. Така след това състезание разликата между Фетел и Валтери е 23 точки, а Себастиан изостава от Хамилтън с цели 28 т.

„Има още много състезания и доста възможности. Определено Себастиан е следващата ми цел, каза Ботас. – Беше добър ден за нас, като ограничихме много щетите. Определено имахме късмет, но трябва да кажа, че колата работеше по-добре от очакваното. На мокро ми беше трудно, но на сухо темпото ми беше много добро.“