Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: Твърде рано е за отборни заповеди в Мерцедес

Ботас: Твърде рано е за отборни заповеди в Мерцедес

46
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас смята, че е твърде рано екипът му Мерцедес да налага отбори заповеди и да дава предимство на Люис Хамилтън на пистата. След победата на британеца на Спа в Белгия разликата между него и Валтери нарасна на 34 точки. В същото време Люис е на само 7 т. зад лидера в шампионата Фетел.

Наскоро шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда заяви, че е време тимът да спре да подарява точки на Себастиан Фетел, намеквайки, че Сребърните стрели трябва да застанат зад Хамилтън в битката му за титлата и когато е възможно, Ботас да го подкрепя. Самият финландец обаче не е на такова мнение.

„Ако се представям добре, ако успявам да взема полпозишъна и да избягам напред, тогава нещата са в мои ръце, каза Ботас. – Има още цели 8 състезания и много точки за печелене. Пилотите пред мен в шампионата не са имали отпадане и може би това ще им се случи.“

Според Ботас сега не е правилният момент той да бъде понижен до пилот номер 2 в екипа за сметка на Хамилтън, като самият той осъзнава, че не може да си позволи повече спадове и представяния като това на Спа.

„Със сигурност разбирам, че в някой момент, тимът ще иска да е сигурен, че поне един от двамата ни ще спечели шампионата, каза Валтери. – Но е малко рано за отборни нареждания. Виждате, че във всяко състезание имаме различна ситуация.“