Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас: В последните състезания постоянно подобрявам представянето си

Ботас: В последните състезания постоянно подобрявам представянето си

60
0

Валтери Ботас смята, че в последните състезания от шампионата постоянно подобрява представянето си и това е довело логично до спечелването на първата стартова позиция в Бразилия.

Финландецът се възползва максимално от грешката на съотборника си Хамилтън в първата част и неубедителната втора обиколка в Q3 на Фетел, за да вземе 3-ия си полпозишън за сезона.

„В последните състезания постоянно се подобрявах и се чувствах все по-добре с колата, обясни финландецът. – Работих здраво върху проблемите, които имах. Поучих се от грешките си и сложните сесии. И последните няколко уикенда бяха много по-добри за мен. Такъв е и този в Бразилия. Беше чудесна обиколка.“

Ботас заяви още, че очаква оспорвана битка с пилотите на Ферари в състезанието утре. В петък темпото на Фетел в дълги серии изглеждаше малко по-добро от това на Валтери и се очертава интересно състезание.

„Наистина е добре да стартираш от първа позиция тук, каза още Валтери. – Имаме добра кола. ще бъде оспорвана битка с Ферари. Това не е писта, на която е лесно да се изпреварва. Стартът тук винаги е много вълнуващ.“