Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Изобщо не сме там, където искаме

Булие: Изобщо не сме там, където искаме

35
0

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие призна, че тимът му изобщо не се намира там, където иска да бъде по отношение на представянето си след първите 4 дни тестове на отборите от Формула 1 за новия сезон. В Уокинг имаха много проблеми със задвижващата система и масления резервоар, а когато Фернандо Алонсо и Шофел Вандоорн въртяха обиколки, темпото им бе далеч от това на най-бързите, дори когато двамата използваха най-меките гуми ултрасофт.

„Изобщо не сме на нивото, което искахме да покажем, заяви Булие пред motorsport.com. – Не карахме много. Това не беше достатъчно. И не винаги се представяхме добре, когато бяхме на пистата. Но все пак изминахме определени километри и започнахме да работим по колата и да разбираме как тя работи.”

Според Булие е малко вероятно тимът да успее да навакса загубеното време преди първия старт в Мелбърн в края на този месец. „Няма решение, с което да наваксаме изгубеното време, обясни французинът. – Сега трябва да прегледаме отново списъка с приоритетите и да видим какво трябва да знаем. За жалост някои петъчни дни в началото на сезона ще бъдат използвани като тестови сесии за неща, които трябваше да са свършени тук (в Барселона).”

Булие също така смята, че шасито на Макларън е изпълнило целите на тима по отношение на представянето, но е наясно, че успехът тази година ще зависи от това дали Хонда ще може да се справи с проблемите си. По думите му японската компания трябва да пооправи проблемите си, за да може тимът да изпълни целите си на пистата.