Начало Други Бурде с най-добро време в 5-ия ден от тренировките на Инди, Алонсо...

Бурде с най-добро време в 5-ия ден от тренировките на Инди, Алонсо отново 4-и

58
0

Себастиен Бурде от екипа на Dale Coyne Racing с двигател Хонда бе най-бърз в 5-ия тренировъчен ден от 500-те мили на Индианаполис. Французинът постигна най-бърза обиколка със средна скорост 233.116 мили в час в 11-ата си от общо направени 30 обиколки.

Втори се нареди Райан Хънтър-Рей от екипа на Андрети Аутоспорт, който записа 232.132 м/час. Последният бе най-бърз при опитите на пилотите без помощ от въздушната струя на коли пред тях.

Трети се нареди Такума Сато също от екипа на Андрети, а 4-и отново се нареди Фернандо Алонсо. Испанецът записа средна скорост от 231.827 м/час, като остави зад себе си бившия ас от Формула 1 Хуан-Пабло Монтоя от екипа на Пенске. Алонсо бе 5-и при опитите без въздушна струя, като показа отлично постоянство в серията си от бързи обиколки.

По време на сесията се случиха две катастрофи. Първата бе на Спенсър Пигът на излизане от завой 2, като ударът бе доста силен. Пилотът се отърва невредим, но изглежда не бе наясно защо се стигна до инцидента. Зак Вийч също се удари, като това стана два пъти в стените на завои 1 и 2. Той също бе невредим.

Пълното класиране от тренировката можете да видите на графиката вдясно: