Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брабам спечелиха делото срещу използването на името им

Брабам спечелиха делото срещу използването на името им

102
0
Дейвид Брабам,Купър

Семейство Брабам спечели делото, заведено срещу Михаел Трик, който продавал автомобили с марката Брабам Рейсинг в Германия, без да има право да използва това име. Марката Брабам вече е изцяло притежание на семейството.

Доволен съм, че най накрая ситуацията приключи – коментира Дейвид Брабам, син на основателя Джак Брабам. – Беше дълга и уморителна битка, но това беше нещо, което чувствах, че трябва да направим, за да защитим името Брабам. Глобалната марка е символ на успех и иновации, подкрепени с 60-годишно състезателно наследство и заслужава да бъде защитена.

Преди делото се появиха и коментари, че екипът на Брабам може да се завърне във Формула 1, които Дейвид подкрепи с думите, че има възможност това да стане, но трябва да изчакат края на делото преди да правят планове за бъдещето.

Това отсъждане не само ще помогне за бъдещите планове на марката Брабам, но също така ще подкрепи и третото поколение пилоти – Сам и Матю, които се изкачват в редиците – каза още Дейвид Брабам.

Сам е син на Дейвид и се състезава в британския картинг шампионат, а Матю, който спечели северноамериканския шампионат Формула 2000, е негов племенник.

Компанията Брабам е създадена от Джак Брабам през 60-те години на XX век. Трикратният световен шампион и конструктор я продава в началото на 70-те на Бърни Екълстоун, който след 20 успешни сезона я препродава. След това сменя няколко собственика преди да изчезне от пистите и да започнат спорове за правата върху бранда.