Начало Автомобили BRABUS G V12 S битурбо с 700 к.с. се очаква да дебютира...

BRABUS G V12 S битурбо с 700 к.с. се очаква да дебютира в Женева

181
0

Въпреки факта, че SUV моделите в момента не са особено актуални на пазара, тунинг специалистите от Брабус анонсираха плановете си да представят своя G V12 S Битурбо на женевския автосалон идния месец.

Големите промени по първото поколение Мерцедес G-клас са под капака, където Брабус са заменили V8 двигателя на модела с V12 мотор, който са взели от S600 и са модифицирали допълнително. Работният обем на агрегата е повишен от 5.5 на 6.3 литра. Коляновият вал е подменен, цилиндрите са по-дълги, а цилиндровите глави са преработени. Също така са прибавени два големи турбокомпресора и по-добра интеркулер система. Разбира се, след всички тези промени е подменена и изпускателната система.

Крайният резултат е двигател, който развива 700 к.с. и въртящ момент от 1100 Нм (електронно ограничен). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема на тежката машина само 4.3 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 240 км/ч, което е разбираемо, тъй като автомобилът е изключително неаеродинамичен и има много висок център на тежестта.

След тази сериозна промяна на показателите на колата няма как да не бъдат променени и спирачките и окачването. Колелата пък се предлагат в три размера – 20, 21 и 22 инча.

Отвън колата има нова предна броня с LED-светлини, както и нова задна броня. В облечения в специална кожа интериор се забелязват нов волан и скоростомер, разграфен до 280 км/ч.

От Брабус твърдят, че по заявка на клиента могат да превърнат модела в офис на колела, внедрявайки в него последно поколение комуникационна технология, DVD чейнджър, ТВ тунер, конзола за електронни игри и осем-инчови монитори, монтирани в подглавниците на предните седалки.

Но дори и без тези екстри, цената на Брабус G V12 S битурбо ще бъде 379 000 евро…