Начало Автомобили Брабус GLK V12 ще дебютира на автошоуто в Дубай

Брабус GLK V12 ще дебютира на автошоуто в Дубай

320
0

Тунинг специалистите от Брабус създадоха поредния модел, способен да поставя рекорди. Става въпрос за базирания на Мерцедес-Бенц GLK модел Брабус GLK V12. Малкият високопроходим модел е способен да ускори от 0 до 100 км/ч само за 4,2 секунди, а наскоро при тестове на италианското трасе Нардо колата успя да постигне максимална скорост от зашеметяващите 322,3 км/ч максимална скорост, като по този начин се превърна в най-бързия SUV модел в света, който има право да се движи по улиците.

Това стана възможно благодарение на солидните промени под капака на колата, която разполага с 6,3-литров V12 би-турбо мотор с два огромни турбо-компресора, както и по-ефективни интеркулери, нови метални катализатори и спортна изпускателна система от неръждаема стомана.

Maксималната мощност на агрегата е 750 к.с., а стойността на въртящия момент достига 1350 Нм. Тази зверска мощ се предава само на задните колела посредством 5-степенна автоматична скоростна кутия, подпомагана от блокируем диференциал.

Стайлинг пакетът за модела включва нова предна броня с по-големи въздоховоди, странични калници, по-широки с по 2,5см от оригиналните, заден спойлер на тавана и нова задна броня. Колелата пък се предлагат в няколко цвята и имат размер от 22 цола.

Цената на Брабус GLK V12 е 397 000 евро, а дебютът му ще се състои на автошоуто в Дубай.