Начало Moto News Брад Байндър: Мисля, че всеки човек, когото някога съм срещал, ми изпрати...

Брад Байндър: Мисля, че всеки човек, когото някога съм срещал, ми изпрати съобщение или опита да ми се обади!

303
0
Брад Байндър КТМ
Брад Байндър, снимка КТМ

Брад Байндър влезе в историята по време на Гран при на Чехия в MotoGP. Там той записа първа победа в едва третото си участие от преминаването в топ нивото на мотоциклетния спорт.

Това бе също и първи успех на КТМ в този клас. По този начин 25-годишният състезател от Крюгерсдорп стана първият южноафриканец с триумф в клас MotoGP.

През миналия сезон Байндър завърши на второ място в клас Мото2 зад шампиона и също новобранец в кралския клас Алекс Маркес

„Невероятно е. Безумно е да мисля че съм първият южноафриканец с победа в MotoGP. Имам огромна подкрепа в родината. Първият успех бе нещо прекрасно за мен. Надявам се по този начин да популяризирам този вид спорт в родината ми“, сподели Байндър след успеха.

Той разказа, че реакциите след победата му са били многобройни и дори се наложило да спре за малко телефона си.

„Стана много откачено. Телефонът ми е на самолетен режим вече 24 часа. Получи се малко нелепо. Мисля, че всеки човек, когото някога съм срещал, ми изпрати съобщение или опита да ми се обади – беше страхотно!“

През предходния сезон Брад записа успех в Шпилберг и е интересно дали очаква силен резултат и в предстоящата надпревара.

„В Шпилберг винаги съм имал добро класиране. Никога не съм карал там мотор от MotoGP. Всеки път, когато пристигна на нова писта с такъв мотоциклет, всичко се променя. Състезателната траектория е коренно различна и спирането е по-трудно.

Байндър се превърна в герой в родината си, но все още трудно приема новата си роля

„Трудно е да се дават съвети. В Южна Африка има много талантливи деца в момента. Всеки път, когато се прибера у дома, тренирам с тях и ми е наистина приятно да са с мен. Ако не се забавляваш и възприемаш карането на мотоциклет като работа, значи всичко е приключено. Трябва постоянство и по този начин подобрението ще е видимо. Ако поддържате този ритъм, един ден ще постигнете голям успех.“