Начало Moto News Брад Байндър начело след първите две тренировки в Емилия Романя

Брад Байндър начело след първите две тренировки в Емилия Романя

188
0
Брад Байндър КТМ
Брад Байндър, снимка Ред Бул
Пилотът на КТМ Брад Байндър бе най-бърз в първия ден от състезателния уикенд за Гран при на Емилия Романя в MotoGP. На пистата Мизано южноафриканският състезател записа най-бързата обиколка- 1:31.628. Втори на само 2 хилядни остана Такааки Накагами с Хонда. На трета позиция завърши пилота на Ямаха SRT Фабио Куартараро, на 16 хилядни зад Байндър. Първите петима пилоти бяха събрани в рамките на една десета. 

В първата свободна тренировка най-бърз бе Куартараро. Зад него бяха победителя от първата надпревара в Мизано Франко Морбидели и Пол Еспаргаро с КТМ. Заместникът на Марк Маркес в Репсол Хонда Щефан Брадл завърши предпоследен, но се отказа от по-нататъчно участие в състезателния уикенд, след като се оплака от болки в дясната ръка. Брад Байндър остана едва на 14-то място в тази сесия.

Пилота на Сузуки Алекс Ринс претърпя инцидидент в първата тренировка. Испанецът падна на завой номер осем, но се отърва напълно невредим.

Във втората тренировъчна сесия най-добрия тур бе за Брад Байндър. Той записа време от 1:31.628, което беше най-доброто през днешния ден. До него на първа редица финишираха Накагами и Куартараро. На втора редица се наредиха Маверик Винялес (Ямаха), Пол Еспаргаро (КТМ) и Франко Морбидели. Топ 10 бе допълнен от Жоан Мир (Сузуки), Мигел Оливейра (КТМ Tech 3), Данило Петручи (Дукати) и Йохан Зарко с Авинтия Дукати. Място в първата десетка не намериха лидера в шампионата Андреа Довициозо, третия в класирането Джак Милър и седемкратния световен шампион Валентино Роси.