Начало Избрани Брад Пит ще играе във филм за Формула 1, продуциран от Хамилтън

Брад Пит ще играе във филм за Формула 1, продуциран от Хамилтън

1972
0
Брад Пит
Брад Пит, снимка Ауди

Брад Пит ще играе във филм за F1, продуциран от Люис Хамилтън. Това бе потвърдено от Apple. Режисьор ще бъде Джоузеф Косински, известен с участието си в Топ Гън. Същевременно седемкратният световен шампион във Формула 1 ще бъде копродуцент.

Проектът за филма, свързан с Формула 1, е ръководен от легендарния Джери Брукхаймър и се обсъждаше от няколко месеца. В крайна сметка той беше потвърден преди броени дни от Apple Original Films. Автор на сценария ще бъде Ерен Крюгер.

В продукцията Пит ще играе ролята на бивш състезател от Формула 1, който излиза от пенсия, за да стане наставник на по-млад състезател. Също така той ще направи последен опит да се прослави на пистата и да помогне на по-младия си колега.

Идеята за филма на режисьора Джозеф Косинки за филма е в процес на разработване. Участието на Хамилтън ще включва съвместна продуцентска и консултантска роля.

Все още няма информация кога ще започне продукцията на филма и какво ще бъде неговото име.

Пит и Косински са опитали да създадат подобрен филм, озаглавен „Go Like Hell“. Американската филмова звезда е трябвало да изиграе ролята на състезателната легенда Карол Шелби. Този нереализиран проект е имал за цел да покаже правилните неща в моторния спорт.

Версията на историята на Шелби бе разказана във филма „Форд срещу Ферари (Ford vs Ferrari)“. Ролята на Карол се изпълняваше от Мат Деймън, докато Крисчън Бейл бе в образа на британския пилот Кен Майлс.

След популярната поредица на Нетфликс „Drive to Survive“ и интензивната битка през сезон 2021, нито един сценарист не би посмял да напише сценарий, в който фактите са много по-странни, отколкото фантастиката. Скокът към моторспорта бе вдъхновен и от филми като Rush (С пълна газ), Сена и Форд срещу Ферари.