Начало Moto News Брадл подписа с LCR Хонда

Брадл подписа с LCR Хонда

35
0
Лучо Чекинело,Щефан Брадл

Шампионът в Мото 2 Щефан Брадл подписа договор с тима на LCR Хонда в МотоGP на Лучо Чекинело. Контрактът е за две години.

Немският пилот проведе тестове с отбора във Валенсия веднага след последния кръг от тазгодишния шампионат. По време на тренировките е успял да впечатли Лучо Чекинело с представянето си с RC212B и резултатът е налице. Съвсем наскоро Брадл изрази желание да направи следващата стъпка в кариерата си и да стигне най-високия клас, като това вече е факт.

Това е просто фантастично, истинска сбъдната мечта! – радваше се пилотът. – По време на тестовете видях колко професионално се работи в LCR Хонда, каква добра организация съществува там. Сигурен съм, че ще дадат най-доброто от себе си, за да ме подкрепят. Дебютът ми в най-високия клас с RC213V е страхотна новина и вече нямам търпение да се върна на пистата – допълни той.

Чекинело от своя страна обясни, че заедно с Хонда е обмислял няколко различни състезатели.

Останахме много впечатлени от потенциала на Щефан по време на тестовете във Валенсия, както и от решимостта му. Той е млад, бърз и току-що спечели титлата в Мото2. Вярваме, че заедно можем да растем през следващите две години. Той вече познава техниката и съм щастлив да го приветствам с добре дошъл при LCR Хонда! – заяви той.