Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл: Бърни изпраща много силно послание

Брандъл: Бърни изпраща много силно послание

40
0
Гран при на Корея

Бърни Екълстоун изпраща много силно послание към някого с изявлението си за Гран при на Корея, категорично твърди бившият пилот във Формула 1 Мартин Брандъл. Англичанинът, кайто работи като коментатор за ВВС в момента, сподели за британското Радио 5 виждането си по въпроса и то споделя тревогата на останалата част от хората в Гран при относно провеждането на старта, насрочен за след по-малко от месец.

– Бърни изпраща много силно послание към някого – той не казва подобни неща леко или просто така, така че явно съществува тревога. Явно подсказва някому, че трябва сериозно да побърза. Използва думите „опасно е“, а това е силно изказване – обясни Брандъл. – Те (ФИА – б.р.) очевидно нарушават собствените си правила за пистите, на които се провеждат международни състезания, а и няма никакво време, както Бърни отбеляза. Отборите вече опаковат оборудването си в Сингапур и тръгват за Япония, като очакват след това да пътуват за Корея. Но един провал би имал огромно влияние върху [битката за] шампионата – биха останали три вместо четири старта. Не знам какво би могло да се направи, да се вмъкне ли да друг старт… Или пък – снощи се роди и тази идея – да се проведат две състезания на някое от трасетата, където така или иначе ще се кара до края на сезона. Пропадането на Гран при на Корея обаче ще е сериозна спънка и за организаторите, и за Формула 1.

Корейска делегация се срещна по време на уикенда за Гран при на Сингапур и с Екълстоун, и с техническия делегат на ФИА Чарли Уайтинг. Проверката на трасето бе отлагана няколко пъти и според непотвърдени сведения сега е даден последен шанс за провеждането й на 11 октомври.