Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл: Ферари трябваше да използват заповеди от бокса

Брандъл: Ферари трябваше да използват заповеди от бокса

53
0

Според бившия пилот във Формула 1 Мартин Брандъл Ферари трябваше да кажат на Фелипе Маса да не пречи на съотборника си Фернандо Алонсо по време на състезанието в Австралия.

След като се завъртя на първия завой, испанецът си проби отново път напред, но в един момент се озова зад колата на Маса.

Брандъл заяви пред ВВС Спорт, че е против заповедите от бокса, но според него в този случай Маса е трябвало да отстъпи мястото си на Алонсо, който води в шампионата с 4 точки преднина пред съотборника си. Така според Брандъл Алонсо е можел да се пребори и с Роберт Кубица, който финишира втори в неделя.

„Ако се беше провалил (в преследването на Кубица), тогава можеха да върнат Маса отпред. Ферари се нуждаят от всяка една точка, за да станат шампиони.

Според мен, ако Ферари ги бяха разместили, Алонсо можеше да завърши втори в състезание, в което той бе способен да кара дори с темпото на победителя“, смята Брандъл.

Самият Алонсо пък заяви пред испанската преса по повод случката, че не е искал да предприема „глупави“ маневри и да рискува да се сблъска със собствения си съотборник.