Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл критикува Райконен: Зрителите заслужават повече емоции

Брандъл критикува Райконен: Зрителите заслужават повече емоции

27
0
Кими Райконен

Кими Райконен трябваше да чака дълго преди да спечели своята първа победа след завръщането си в Гран при. Финландският пилот на Лотус трябваше да чака 18 състезания, за да се поздрави с успех. Разбира се, неговото завръщане се оказа значително по-успешно от това на Михаел Шумахер, но въпреки това без да говори големи приказки, Райконен очакваше победата да дойде по-бързо. Работата му в екипа е подчинена изцяло на неговите изисквания и затова за познаващите го по-добре не бе изненада раздразнението му от напътствията на рейс инженера му Марк Слейд.

И въпреки сериозния си успех, Райконен не изрази почти никакви емоции на подиума. Това му донесе критики от страна на коментатора на Sky Sports F1, Мартин Брандъл. Бившият пилот във Формула 1 обаче разкри, че истински се е забавлявал на комуникацията между Кими Райконен и неговия рейс инженер Марк Слейд.

„Рядко съм се смял с глас в коментаторската кабина, както по време на комуникацията между двамата в неделя“, призна Брандъл. „Разбира се, че той много добре знае, как да пази и подгрява гумите си и да контролира темпото. Той успя да спечели впечатляваща победа, но си мисля, че след нея феновете трябваше да видят повече емоции. За своята подкрепа и търпение през цялото време. Наистина реакцията бе типична за Кими, но всички на пистата и отбора на Лотус заслужаваха много по-сърдечни благодарности след тежките години и последната постигната победа през 2008 г. За съжаление възможността бе пропусната.“