Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бръндъл ще кара Ягуар E-Type в състезание

Бръндъл ще кара Ягуар E-Type в състезание

75
0

Бившият пилот и настоящ телевизионен коментатор, Мартин Бръндъл, ще кара за втори път тази година – този уикенд на Goodwood Revival.

Бръндъл, който е участвал в 158 състезания от 1984 до 1996 година, ще се обедини отново с Ягуар (с които спечели 24-те часа на Льо Ман през 1990 година) и ще кара заедно с Ейдриън Нюи класически E-Type.

Двамата ще се изправят срещу представители на Ферари, Астън Мартин, Кобра.

„Въпреки че вече не съм професионален пилот, просто ще подходя като в едно оспорвано състезание” – казва Бръндъл. „Бях изненадан да видя колко са агресивни пилотите…”

„Караме здраво, но честно, тъй като това е едно магическо пътешествие назад във времето. Това е шанс да караш красива кола от чудесна състезателна ера и именно това ме накара да кажа „да”.

„В предишно издание на надпреварата помня как поглеждам и виждам сър Стърлинг Мос да гледа назад. Той носеше прочутата си бяла каска и пилотираше иконичния Jaguar D-Type със скорост от 250 км/ч – точно до мен. Това бе сюрреалистичо, сякаш бях във филм – незабравим момент.”

Първото каране на Бръндъл тази година бе във Формула Палмър Ауди на пистата Спа-Франкоршамп, където се изправи срещу сина си, Алекс.