Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бръндъл: Трудно е да се правят прогнози за 2009 година

Бръндъл: Трудно е да се правят прогнози за 2009 година

32
0

Бившият пилот от Формула 1, Мартин Бръндъл, смята, че е много трудно да се правят прогнози по отношение на предстоящия сезон. Според него това се дължи предимно на съществените промени в правилата, които предстои да влязат в сила.

„Ще бъде доста трудно да се правят някакви прогнози” – каза Бръндъл. „Имаше период, през които правилата във Формула 1 бяха доста стабилни, а пилотите ставаха все по-конкурентни и все повече се изравняваха силите. Но сега ще загубим този момент и именно това малко ме притеснява. Сега има една несигурност, което може и да е добро нещо.”

„Не мисля, че тази година ще можете да включите телевизора си и да знаете кой ще спечели всяко състезание. Няма го вече времето, в което „Михаел Шумахер доминира във всяка Гран при”.

„Кой ще успее да уцели точните настройки по колата си по отношение на аеродинамиката, кой ще успее със своята система KERS, кой ще накара сликовете да работят най-добре?”

„Трябва да приемете, че обичайните заподозрени с най-много пари, най-голям бюджет и най-много ресурси ще напреднат по-бързо – Ферари и Макларън.”

„Но може да има и някои големи изненади тази година: хора, които са ударили джакпота с новата аеродинамика и са уцелили всичко” – добавя британецът.