Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл вижда Петров в Катерам

Брандъл вижда Петров в Катерам

35
0
2011,витали петров,Гран при на Индия,събота

От седмици се говори, че Ярно Трули може да загуби мястото си в Катерам, въпреки че има договор с екипа. Слуховете са, че при наличието на пилот, който може да доведе достатъчно спонсори и приходи в екипа, италианецът ще трябва да си тръгне.

И ето че сега, според бившият пилот от Формула 1 Мартин Брандъл, това е напълно възможно.

„Мисля си, че е много вероятно през следващата година Витали Петров да се появи в Катерам“, написа Брандъл в профила си в Twitter.

Петров скоро бе освободен доста изненадващо от екипа на Рено (който през новата година ще се казва Лотус). Според слуховете не всички пари, обещани от руснака да постъпят чрез спонсори, са постъпили в отбора и заради това бе нает Ромен Грожан. Въпреки обясненията, че той е нает заради таланта си, се оказа, че привличането му е подкрепено сериозно от френски производител на минерални масла.

Така сега пет състезатели, каращи през тази година продължават да се борят за продължаването на кариерите си във Формула 1. Освен Петров и Сена, който бяха заменени с Райконен и Грожан, за момента на улицата са освободените от Торо Росо,Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари, както и борещия се за място в отбора на Уилямс, но спряган и за възможен вариант във Ферари, Адриян Сутил.