Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Братът на Хамилтън ще се състезава в Рено Клио Къп

Братът на Хамилтън ще се състезава в Рено Клио Къп

68
0

Братът на Люис Хамилтън Никалъс ще се състезава в младежките серии Рено Клио Къп във Великобритания. Младежът, който е с церебрална парализа, взе шофьорска книжка миналата седмица. 19-годишното момче редовно пътува с Люис по състезания, а самият световен шампион за 2008 г. описва брат си като най-голямото му вдъхновени.

Обичам автомобилния спорт от съвсем малък, а наблюдавайки колко много постигна брат ми се вдъхнови да направя собствения си състезателен дебют. Знам, че задачата не е лесна, но се надявам да дам вдъхновение на други, претърпели предизвикателства в живота си. Нямам търпение за надпреварите – заявява Никалъс в официално изявление от днес.

Шампионатът Рено Клио Къп се състои от 8 кръга и започва със старт на пистата Брандс Хеч в началото на април. Последното състезание е на Силвърстоун през октомври. Сделката за Никалъс пък е постигната от Антъни Хамилтън, който до началото на 2010 г. се грижеше за кариерата и на Люис. Повече от година обаче той вече не отговаря за по-големия си син, който все още се справя без мениджър – с помощта на отбора си Макларън.

Интересът на Никалъс се развива с годините покрай Люис, който се състезава от съвсем малък. Родителите на световния шампион се разделят, когато той е едва двегодишен и пилотът на Макларън е с природени брат и сестра от втория брак на баща си – Никалъс и Саманта. Като се изключи известно неразбирателство между Антъни и Люис (за което се твърди, че е заради Никол Шерцингер – приятелката на 26-годишния състезател, не особено харесвана от татко му), семейството е известно с много близките си отношения.