Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Братът на Льоклер ще кара за младежкия тим на Заубер във F4

Братът на Льоклер ще кара за младежкия тим на Заубер във F4

913
0
Артур Льоклер
Артур Льоклер

Братът на пилота на Ферари Шарл Льоклер – Артур, ще се състезава за младежкия тим на Заубер в германската Формула 4 през тази година. Екипът е под шапката на Заубер Моторспорт, чийто представител във Формула 1 е отборът на Алфа Ромео.

Целта на тима в партньорство с Charouz Racing System е да открива млади пилоти и да им помага в развитието и преминаването през различните категории в моторния спорт. Заубер Моторспорт ще има отбори още във Формула 3 и Формула 2.

Освен в немската Формула 4, 18-годишният Артур ще кара в определени кръгове от италианската Формула 4. През миналата година Льоклер завърши на 5-а позиция във френската Формула 4 с 2 победи.

„Изключително съм развълнуван да съм част от младежкия тим на Заубер, каза Артур. – Това е сериозна програма, която е свързана с отбор от Формула 1 (Алфа Ромео). Брат ми Шарл беше част от Заубер през 2018 г.

Това е възможност, която означава много за мен. Новата кола ще бъде много различна и доста по-бърза спрямо тази, която карах във Формула 4. Целта ми е да печеля и да премина в следващата състезателна категория.“