Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Дизайнът за 2009 година не е толкова зле

Браун: Дизайнът за 2009 година не е толкова зле

30
0

Шефът на тима на Хонда, Рос Браун, не се съмнява, че почитателите на Формула 1 ще привикнат към радикално новия външен вид на болидите. Реакциите обаче бяха доста смесени след представянето на задно крило в унисон с правилника за 2009 година.

Уилямс караха с нови малки и доста по-високи задни крила по време на тестовете на Херес миналата седмица. Това бе част от програмата за оценка на дизайна на задницата за 2009 година.

И въпреки че новото крило озадачи доста от хората в падока, Браун вярва, че няма да е нужно много време, преди всички да приемат новия дизайн на колите за 2009 година.

„Според мен те не изглеждат зле, свикваш с тях” – казва Браун, отговаряйки на въпрос дали колите за 2009 година изглеждат по-зле от тези през настоящия сезон.

„Също като времената, когато имахме тесни гуми или такива с канали – изглеждат странно, но свикваш с тях. Затова и ми е малко трудно да коментирам сега.”

„Според мен си изглеждат наред – и дори в много отношения изглеждат по-добре, тъй като каросерията не притежава всичките онези атрибути, аеродинамични елементи и крилца. Дизайнът е доста изчистен. Има доста по-голямо предно крило и по-малко задно крило, но сме имали такива неща и в миналото.”