Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Добър старт на уикенда

Браун: Добър старт на уикенда

37
0

Болидът BGP 001 на Рос Браун дебютира в състезателни условия днес за първи път, точно три седмици след първото си излизане на писта. След страхотното си представяне в предсезонните тестове тимът е един от фаворитите за неделната Гран при на Австралия, но в екипа не си позволяват твърде голям оптимизъм. Пилотите Рубенс Барикело и Дженсън Бътън се съсредоточиха днес върху балансирането на колите си, както и натрупване на ценни километри. Общо двамата направиха 109 обиколки.

Въпреки ограничените тренировки преди този състезателен уикенд, доказахме, че разполагаме с конкурентноспособен автомобил – заяви Барикело. – Изпробвахме и двата типа гуми, като сме доволни от цялостното представяне и мисля, че имаме добри шансове в утрешната квалификация.

Съотборникът му Дженсън Бътън също отбеляза, че е истинско постижение фактът, че тима им Браун Гран при е в Мелбърн.

Изкарахме добър първи ден, като изглежда, че в дългите серии сме конкурентни, особено с по-твърдите гуми. Все още имам какво да свършим с по-мекия тип, но това ще е приоритет в последната свободна сесия – допълни англичанинът.

Шефът и собственик на екипа Рос Браун пък сподели, че по-късното провеждане на сесиите (местно време) е полезно за отборите по принцип:

Така получаваме полезни данни какво би могло да ни очаква в състезанието, което е в подобно време в неделя. Автомобилът ни се представи добре и сме доволни от днешната си работа, като имахме само дребни проблеми, които са очаквани при толкова ограничени тестове. Добър старт на уикенда.