Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун GP няма да получат пари, заслужени от Хонда

Браун GP няма да получат пари, заслужени от Хонда

40
0

Отборът на Браун GP има най-добрия старт на сезона за новак в историята на Формула 1. Затова и човек би си помислил, че хората биха се скъсали да инвестират в базирания в Бракли отбор. Въпреки това изглежда, че един човек не е склонен да им даде пари и това е шефът на Формула 1, Бърни Еклестън. Той разкри, че отборът може да се сбогува с 20-те милиона паунда, които Хонда трябва да получават за деветото си място през 2008 година.

В петък вечер Еклестън е пратил e-mail на редактор на чуждестранно издание във връзка със запитване дали Браун ще получат парите за Хонда. Еклестън е отговорил просто и ясно „не“. Очаква се обаче шефът на Формула 1 да разкрие повече по този въпрос в близко бъдеще.

Според споразумението Конкорд, което обвързва отборите във Формула 1, парите, спечелени от отборите, които са напуснали спорта, би трябвало да бъдат разпределени между останалите тимове. Въпреки това в момента споразумението не важи и въпреки че отборите първоначално се съгласиха да дадат парите на Браун GP, то Рено в последствие си върнаха думата. От френския екип бяха недоволни, считайки, че те трябва да получават пари да доразвиват признатите за легални двойни дифузьори. И в края на краищата Рено получиха своето, а Еклестън от своя страна подчертава, че ако отборите не постигнат единодушно споразумение, парите няма да бъдат изплатени изобщо.