Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун GP продължават с консервативния подход

Браун GP продължават с консервативния подход

52
0

Успехът на Браун GP през тази година не е причина да се променя настоящият подход на отбора към световния шампионат, смята шефът на екипа, Рос Браун.

След като тимът успя да се роди от пепелта на Хонда, той доминираше в досегашните състезания, докато същевременно се справяше с липсата на резервни части.

„Ако бяхте видели колата ни преди старта на последното състезание, тя изглеждаше някак уморена“ – каза шеговито Дженсън Бътън в Бахрейн. Оттогава обаче телефонните линии на отбора загряват с предложения към изпълнителния директор на Браун GP, Ник Фрай, който вече отхвърли едно предложение на Върджин поради нерентабилността му.

В същото време от Браун GP обещаха да запазят настоящия си подход и за следващите състезания, като бюджетът сега е близък до този преди два месеца в Австралия.

„Предпочитам да харча парите ни за въздушния тунел“ – казва Рос Браун. „Това е много по-важно за нас, отколкото броят крилца, които подготвяме за всяко състезание.

„Съсредоточени сме върху подготвянето на възможно най-бързата кола. Имаме бюджета и хората, с които да спечелим шампионата, но ще подхождаме индивидуално към всяко състезание. Оптимист съм.“