Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун GP с последния гараж в пита

Браун GP с последния гараж в пита

73
0

Гран при на Австралия – първи кръг от тазгодишния шампионат от Формула 1 – обещава да се окаже много интересно състезание.

Първата надпревара за годината винаги се оказва техническо предизвикателство, тъй като новите коли се състезават една срещу друга за първи път. Задачата пред Браун GP е още по-трудна, тъй като отборът със своя BGP 001 е имал само седем дни на предсезонни тестове.

Гран при на Австралия ще бъде кулминацията на четири месеца тежка работа и преданост от страна на екипа, като новият BGP 001 ще се появи на пистата за първи път на 27 март за петъчните тренировки на Албърт Парк. Междувременно стана ясно, че гаражът на отбора ще бъде последния в пита.

Пилотите Дженсън Бътън и Рубенс Барикело са еднакво нетърпеливи да покажат възможностите на колата в реални състезателни условия. Най-много работа обаче вероятно се струпа пред Рос Браун.

„Целта ни бе да сме на стартовата решетка за първото състезание на сезона в Мелбърн, като плановете ни бяха насочени изцяло към постигането на тази цел.” – казва Браун. „Много съм горд от факта, че постигнахме амбицията си и Гран при на Австралия ще отбележи началото на едно ново въодушевяващо пътешествие за тима. BGP 001 е резултатът на 15-месечна интензивна работа по развиването му. Отборът от своя страна наистина показа фантастична преданост и отдаденост на задачата да създадат две коли за първото състезание.”

„След нашата кратка, но съществена тестове програма през последните две седмици ние успяхме да увеличим увереността си, че BGP 001 е добра кола и отлична платформа за допълнително развитие през остатъка от сезона. Фокусът ни през седемте дни на предсезонна подготовка бе върху надеждността на колата и опознаването й в състезателни условия. Много сме доволни от свършената работа и от показаното темпо. Въпреки това сме наясно, че работата тепърва предстои. Тренировките в Мелбърн ще бъдат много важни, като Дженсън и Рубенс трябва да завъртят максимално много обиколки, за да настроят колата според вкусовете си.”