Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун Гран при изпратиха сезон ’09 с подиум

Браун Гран при изпратиха сезон ’09 с подиум

49
0

С подиум приключи сезона новият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън. Англичанинът бе трети в Гран при на Абу Даби, следван на 3,5 секунди от съотборника си Рубенс Барикело. Бразилецът не можа да си върне второто място в подреждането при пилотите от Себастиан Фетел (Ред Бул).

– Наистина се забавлявах в надпреварата, а да съм на подиума е фантастично – коментира Бътън. – Очаквахме по-твърдите гуми да са по-добри, но имах проблем с баланса, когато температурите започнаха да падат. Накрая с меките колата бе страхотна. Последните няколко обиколки бяха наистина вълнуващи – с опитите ми да изпреваря Марк [Уебър]. Отново бих искал да изразя огромна благодарност към всички в Бракли и Мерцедес-Бенц Хай Пърформанс Енджинс. Годината бе фантастична и те трябва да са много горди от това, което направихме заедно.

Барикело счупи част от предното си крило, удряйки се с Уебър в началото, но не смени носа, след като привикна с нестабилността на предницата. Той също отбеляза страхотния сезон на целия екип и възможността лично за себе си отново да печели състезания.

 

Силно състезание и от двамата ни пилоти с още един подиум. Дженсън направи фантастична последна обиколка, с която завърши сезон 2009 г., толкова невероятен за Браун Гран при. От травмиращите зимни месеци до първия старт, осем победи, титлите при конструкторите и пилотите в дебютната ни година е забележително постижение – бе обобщението и лично на Рос Браун в края на един от най-необичайните сезони в историята на Гран при.